Abruzzo is de minst dure regio in Italië en in Europa voor investeringen in onroerend goed.

De aangeboden prijzen zijn zelfs goedkoper dan die van Spanje, Griekenland, Hongarije, Portugal en zelfs Turkije. Dus als u denkt aan het kopen van een huis in Italië, is de Abruzzen een optie om in gedachten te houden.

Abruzzo is de tweede regio in Italië (na Toscane), voor overzeese kopers die op zoek zijn naar een huis te koop in Italië. Maar als u op zoek bent naar goedkoop onroerend goed in Italië om te kopen, is Abruzzo uw nummer één keuze.

In 2016, volgens het jaarverslag van Rightmove, zijn 6.513.143 potentiële kopers op zoek geweest naar een huis in Italië; dit toont een stijging van de 8% ten opzichte van 2015. De overgrote meerderheid van deze potentiële kopers zijn Britten.

Brexit lijkt de trend niet te hebben beïnvloed, in feite is in juli 2016 het aantal Britten dat naar een huis in het buitenland zoekt gestegen, waarbij het hoogste aantal zoekopdrachten zelfs door gebruikers van Rightmove is bereikt.

Italië is het derde land in Europa voor buitenlandse investeerders, alleen overtroffen door Spanje en Frankrijk. Het type kopers dat in Spanje een huis zoekt, wordt vooral aangetrokken door vastgoed aan de kust, appartementen aan het strand of op de eilanden in de Middellandse Zee. Het type kopers dat in Frankrijk een huis zoekt, is op zoek naar een landhuis. In Italië is de trend stabiel, met 35% van de zoekers die een huis aan de kust zoeken en 37% die een huis op het platteland zoeken.

Abruzzo, de goedkoopste plaats in Italië om onroerend goed te kopen.
Zoals eerder gezegd is de Abruzzen na Toscane de tweede regio voor buitenlanders die een huis in Italië willen kopen; op de derde plaats vinden we Lombardije, gevolgd door Sicilië en Ligurië. Van de 6.513.143 potentiële kopers die op zoek zijn naar een huis in Italië (volgens Rightmove 2016 Annual Report), zijn er 352.872 op zoek naar een huis in de Abruzzen. Dit cijfer toont een stijging van 19% in vergelijking met 2015.

Wat nog verbazingwekkender is, is dat deze regio de meest concurrerende prijzen in Italië en in Europa biedt. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Grafiek met de gemiddelde prijzen van onroerend goed in verschillende regio’s in Spanje, Frankrijk, Italië en Protugal.
Grafiek met de gemiddelde prijzen van onroerend goed in verschillende regio’s in Spanje, Frankrijk, Italië en Protugal.
Het minst dure gebied in Spanje voor kopers van onroerend goed is de regio Valencia met gemiddelde prijzen van onroerend goed rond 118.562 euro voor huizen en 63.636 euro voor appartementen. Het minst dure gebied in Frankrijk voor kopers van onroerend goed is de regio Limousin met gemiddelde prijzen voor onroerend goed rond 93.071 euro voor huizen en 32.775 euro voor appartementen. In Italië, Abruzzo is het minst dure gebied met vastgoed gemiddelde prijzen rond 61.735 euro voor huizen en 89.175 euro voor appartementen. Terwijl de gemiddelde huizenprijs in Italië 215.067 Euro bedraagt voor huizen en 204.129 Euro voor appartementen, hoger dan de gemiddelde huizenprijs in Spanje of Frankrijk.

In Abruzzo zijn appartementen over het algemeen iets duurder omdat ze meestal nieuw gebouwd zijn en niet ver van het strand liggen.

Het is verrassend dat een regio als de Abruzzen, met zijn prachtige kustlijn, majestueuze bergen, groene glooiende heuvels verspreid met gehuchten, drie natuurparken en zijn strategische ligging midden in het centrum van Italië, het minst dure gebied in Italië en in Europa is voor het kopen van een huis. Al deze voordelen kunnen Abruzzo tot de beste plaats maken om onroerend goed te kopen in Italië.

De onderstaande grafiek geeft aan hoe goedkoop onroerend goed in Abruzzo is in vergelijking met andere Italiaanse regio’s.

Een ander interessant punt is dat het meest populaire gebied van Abruzzo voor buitenlandse investeerders de provincie Chieti is, gevolgd door de provincie Pescara en vervolgens Teramo.
Het aantal eigendommen op de markt is in 2016 met 27% gestegen in vergelijking met 2015. De overgrote meerderheid van de investeerders komt uit het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Amerikaanse kopers, Australische kopers en kopers uit andere Europese landen.

Deze gegevens kunnen maar op één manier worden geïnterpreteerd: Abruzzo is het heetste gebied in Italië om in te investeren, de prijzen zijn op hun best en er is een enorm aantal eigendommen op de markt.
Met deze prijzen is de Abruzzen het perfecte gebied om een eigendom te kopen, zij het alleen als investering. We kunnen niet zeggen of de markt in de toekomst stabiel zal blijven, maar we zijn er zeker van dat dit het juiste moment is om een huis in de Abruzzen te kopen.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.