Categories:

Ben je van plan dit najaar te gaan kamperen? Vind hier het beste eten en snacks die je niet thuis kunt laten! Enkele van onze favoriete typische herfstdingen zijn: pompoensnijden, appels plukken, bladharken en plogging. Met een beetje geluk kunnen we ook deze herfst weer genieten van warme avonden, en kunnen we genieten van een avond buiten zonder te zitten verkleumen!

De geurige herfstlucht opsnuiven onder een sterrenhemel is een geliefd tijdverdrijf, dat nog gezelliger wordt met een knapperend kampvuur. Zowel jong als oud genieten van buiten zijn en seizoensgebonden snacks, dus laat ons onze favoriete herfstkampvuurhapjes met je delen die afwijken van het gewone.

Onze eerste keuze voor het beste eten voor kamperen: appelcider (met een tik) rond een kampvuur in de herfst

‘Dit is het seizoen waarin appels overvloedig vallen in boomgaarden en plaats maken voor een overvloed aan op appel geïnspireerde gerechten. Van huisgemaakte appelmoes tot zoete appelchips, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar als je gezellig rond een herfstkampvuur zit, wat is er dan mooier dan een door de herfst geïnspireerde cocktail, ideaal om die kampvuurhapjes weg te spoelen – de essentiële dingen die je tijdens een roadtrip niet mag vergeten.

Of je nu je eigen cider eens wilt brouwen of de in de winkel gekochte versie wilt kopen, het toevoegen van een beetje whisky of andere sterke alcohol aan je dampende drank terwijl je geniet van een romantische avond bij het haardvuur is perfect om herinneringen op te doen tijdens je luxe kampeeruitstapjes dit jaar!

Meer camping voedsel voor vakanties: worstenbroodjes, een van onze favoriete kampeersnacks

Een zelf gemaakt worstenbroodje kan worden beschouwd als typisch Brabants en zijn perfect voor kampeersnacks. Als je meer ideeën voor kampeervoedsel nodig had, zal deze heerlijke snack je niet teleurstellen als je buiten trek hebt.

Smakelijk, zowel warm als op kamertemperatuur, deze snacks kunnen op traditionele wijze worden gemaakt of met een gastronomische twist, voor degenen met een meer verfijnd palet. Bereid met hotdogs of chipolata (onze favoriet) en gewikkeld in halve maanbroodjes en vervolgens gebakken, je kunt gerust experimenteren door mooie ingrediënten toe te voegen, zoals kleine augurken, blauwe kaas of grove mosterd met hele zaden, afhankelijk van de stemming en het gezelschap.

Gemakkelijke kampeertraktaties voor gezinsuitstapjes: rooster wat s’mores boven je herfstkampvuur

S’mores zijn typisch Amerikaanse uitvindingen. En begint in Nederland steeds bekender te worden. Eigenlijk sinds onze kinderen spekkies geen spekkies meer noemen maar marshmallows. Deze seizoensgebonden snack zal nooit teleurstellen wanneer de gelegenheid zich voordoet en voor gemakkelijke kampeertraktaties voor gezinsuitstapjes, kun je niet fout gaan!

De traditionele methode mislukt nooit en wordt nog beter gemaakt met gevallen twijgen van nabijgelegen bomen. Voeg zoete chocolade en crackers van Graham toe aan de marshmallow, en het vertellen van verhalen zal moeten worden uitgesteld totdat iedereen klaar is met het genieten van hun zoete – en mogelijk rommelige – kampvuursnack. Perfect voor een herfstkampvuur en herfstuitstapjes!

Koken is niet nodig met deze gastronomische snoepappels

Bij het geven van een feest is de grootste zorg meestal of de gasten zich vermaken en tevreden zullen zijn.

Met deze snoep- en karamelappels zal een kampvuurbijeenkomst zeker onvergetelijk worden, vooral voor de zoetekauw onder ons!

Gastheer en gasten kunnen deelnemen aan het kiezen van hun smaak en ze vervolgens versieren met een interessante topping, allemaal om van te genieten terwijl je bij het haardvuur zit tijdens die afgelegen kampeertrips met vrienden en familie in 2021.

Opwarmen naast het kampvuur met wat glühwein – essentieel voedsel om te kamperen in 2021

Bij koud weer zijn verwarmende dranken nodig, vooral als je op een koude herfstnacht rond een kampvuur zit.

Glühwein herinnert je misschien aan de middeleeuwen, maar het is echt een heerlijke traktatie om te maken als de temperatuur daalt tijdens die herfstuitstapjes in 2021.

Wat glühwein extra speciaal maakt, is dat hij op het fornuis kan worden gemaakt of, meer spontaan, buiten boven een knapperend vuur. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar flessen rode wijn, kruiden (zoals kaneel en kruidnagel), sinaasappels en een beetje suiker. Sudderen is het belangrijkste, zodat de smaken zich kunnen vermengen, en na ongeveer een half uur kan van deze heerlijke, warme drank worden genoten.

Tags:

Comments are closed